Rode paprika tomatensoep
Rode paprika tomatensoep
Tijd voor een heerlijke soep in de kleuren van de herfst.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 rode paprika’s
- 1 winterpeen
- 6 tomaten
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 1 rode peper
- Peterselie naar smaak
- 2 takjes tijm
- 400 ml water
- 1 tablet groentebouillon
- Sojaroom
- Zout en peper naar smaak
Bereiden:
- Snipper de uien, maak de peper schoon en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika’s in stukjes en de tomaten en winterpeen in blokjes.
- Verhit 1 el olie in een pan. Fruit de ui, peper en knoflook 5 min. Roer regelmatig.
- Voeg aan 1 pan de rode paprika, winterpeen, tomaat, 1 groentebouillontablet en 400 ml water toe. Breng aan de kook en laat de soep 10 minuten op laag vuur koken.
- Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer of blender.
- Giet een scheut sojaroom in de soep met de peterselie en tijm.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout.