Quinoa roerbakgerecht met broccoli
HoofdgerechtRecepten

Heerlijk roerbakgerecht: quinoa met broccoli

Quinoa is gezond, het bevat veel essentiële aminozuren, vitamines, mineralen en antioxidanten. Er zitten geen gluten in en het bevat veel eiwit. Maar behalve deze prachtige eigenschappen is het vooral heel fijn dat je er heerlijke gerechten mee kunt maken, zoals bijvoorbeeld dit heerlijke roerbakgerecht met broccoli.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 140 g volkoren quinoa
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 el pijnboompitten
  • 200 g broccoli, in roosjes
  • 1 blik kikkererwten
  • sap van ½ citroen
  • 1 bosuitje, in ringen
  • handje verse munt, fijngesneden
  • 1 fijngesnipperde ui
  • handje verse peterselie, fijngesneden
  • 1 el olijfolie

Quinoa roerbakgerecht

Zo maak je het:

  1. Kook de quinoa gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Breng water aan de kook in een pan en kook de broccoli in 4 minuten beetgaar.
  3. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de broccoli en de doperwten toe en roerbak deze even mee.
  4. Voeg de gekookte quinoa, kikkererwten en het citroensap toe en roerbak alles nog 5 minuten.
  5. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn.

Voeg tenslotte de verse munt en de peterselie toe. Garneer dit roerbakgerecht met de pijnboompitten en het bosuitje.


Gek op quinoa? Probeer dan ook eens deze forel met quinoa en groente
Logo Foodcoach Lisette

Mijn naam is Lisette, ik ben voedingscoach vanuit mijn praktijk aan huis en ik werk samen SnowWorld Healthclub. Ik geniet van alle gesprekken die ik voer met mijn clienten. Natuurlijk gaat het vaak over voeding, maar net zo vaak bespreken we de uitdagingen en drukte van alle dag en hoe je je hier mee om kunt gaan. Voor veel mensen is het niet duidelijk hoe ze gezond kunnen leven of hoe ze gezond kunnen afvallen. Ik help hen graag op weg om gezondere keuzes te maken die passen bij hun leefstijl.

Banner