Salade met gegrilde kip
HoofdgerechtLunchRecepten

Salade met gegrilde kip & avocado

Tropische temperaturen, het nationaal hitteplan in werking gesteld en de zomer is nog maar net begonnen! Dit warme weer vraagt – onder andere – om lekker makkelijke maaltijden. Deze heerlijke salade met gegrilde kip en avocado heb je in een handomdraai gemaakt en hij is ook nog voedzaam en gezond. Zo heb je met weinig inspanning een goede maaltijd op tafel. Kun je snel weer verkoeling zoeken.

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 50 gr rucolamelange
  • ½ rode ui, grof gesneden
  • 50 gr komkommer, in stukjes gesneden
  • 100 gr cherrytomaatjes, gehalvereerd
  • ½ avocado
  • 1 el dressing
  • 100 gr gegrilde kip
  • 1 el olijfolie
  • verse basilicum

Salade met gegrilde kip

Voor de dressing:

  • 1 el citroensap
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • Zeezout & zwarte peper uit de molen

Zo maak je het:

  1. Snijd de kipfilet in de lengte in repen en halveer. Bestrooi met peper en zout.
  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak de reepjes kip in ca. 10 min. rondom bruin en gaar.
  3. Snijd de avocado overlangs doormidden.
  4. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
  5. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  6. Halveer de cherrytomaatjes.
  7. Meng de avocado, de komkommer, de rode ui, de tomaatjes en de kip en besprenkel met de dressing.
  8. Verdeel de slamelange op een bord. Schep de kipsalade in het midden en garneer met de blaadjes basilicum.

Eet smakelijk!

 

Mijn naam is Lisette, ik ben voedingscoach vanuit mijn praktijk aan huis en ik werk samen SnowWorld Healthclub. Ik geniet van alle gesprekken die ik voer met mijn clienten. Natuurlijk gaat het vaak over voeding, maar net zo vaak bespreken we de uitdagingen en drukte van alle dag en hoe je je hier mee om kunt gaan. Voor veel mensen is het niet duidelijk hoe ze gezond kunnen leven of hoe ze gezond kunnen afvallen. Ik help hen graag op weg om gezondere keuzes te maken die passen bij hun leefstijl.

Banner