Salade met gegrilde kip & avocado
Tropische temperaturen, het nationaal hitteplan in werking gesteld en de zomer is nog maar net begonnen! Dit warme weer vraagt – onder andere – om lekker makkelijke maaltijden. Deze heerlijke salade met gegrilde kip en avocado heb je in een handomdraai gemaakt en hij is ook nog voedzaam en gezond. Zo heb je met weinig inspanning een goede maaltijd op tafel. Kun je snel weer verkoeling zoeken.
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 50 gr rucolamelange
- ½ rode ui, grof gesneden
- 50 gr komkommer, in stukjes gesneden
- 100 gr cherrytomaatjes, gehalvereerd
- ½ avocado
- 1 el dressing
- 100 gr gegrilde kip
- 1 el olijfolie
- verse basilicum
Voor de dressing:
- 1 el citroensap
- 3 el extra vierge olijfolie
- Zeezout & zwarte peper uit de molen
Zo maak je het:
- Snijd de kipfilet in de lengte in repen en halveer. Bestrooi met peper en zout.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak de reepjes kip in ca. 10 min. rondom bruin en gaar.
- Snijd de avocado overlangs doormidden.
- Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
- Snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Halveer de cherrytomaatjes.
- Meng de avocado, de komkommer, de rode ui, de tomaatjes en de kip en besprenkel met de dressing.
- Verdeel de slamelange op een bord. Schep de kipsalade in het midden en garneer met de blaadjes basilicum.
Eet smakelijk!