Stamppot met een gekookt ei
Stamppot is een traditioneel Hollands gerecht op basis van aardappelen en groenten die meestal samen in één pan worden gekookt en vervolgens door elkaar worden gestampt. Tot op de dag van vandaag is dit ouderwetse gerecht razend populair. De variaties op de traditionele stamppot zijn eindeloos, je maakt het helemaal hoe jij het het lekkerst vindt. Vandaag eten we stamppot met een gekookt ei.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 100 g knolselderij
- 200 g pastinaak
- 1 tl g ghee (of roomboter)
- 2 gekookte eieren
- 80 g rucola
- zongedroogde tomaatjes, fijngesneden
- 1⁄2 tl nootmuskaat
- zwarte peper
Zo maak je het:
- Schil en snijd de knolselderij en de pastinaak in blokjes. Kook deze in ongeveer 15 minuten gaar.
- Stamp de knolselderij- en de pastinaakblokjes fijn en voeg tijdens het stampen de ghee (of roomboter) toe.
- Breng op smaak met peper en nootmuskaat. Roer hier vervolgens de rucola en de fijngesneden zongedroogde tomaatjes doorheen.
- Snijd het gekookte eitje doormidden en leg het op de stamppot. Serveer met wat extra rucola.