Sushi bowl met rauwe zalm en edamame bonen
Ben jij gek op sushi? Dan vind je deze sushi bowl met rauwe zalm waarschijnlijk om te smullen! Een kom vol met alles wat jouw lievelings sushirol ook bevat, alleen hoef je nu niet te rollen. Lekker makkelijk dus! Geen sushi-tools nodig en ook geen plakkerige handen.
Ingrediënten voor 1 persoon
- 100 zilvervliesrijst, gekookt
- ¼ komkommer, in repen
- 1 bosui ,in ringetjes
- ½ avocado, in plakjes
- 100 g edamame bonen
- 1 tl zwart sesamzaad
- 100 g rauwe zalm, in blokjes
- ½ norivel
- 1 eetl sojasaus
- 30 g wakame (zeewiersalade)
- 1 eetl rijstazijn
Zo maak je het
- Kook de zilvervliesrijst volgens aanwijzingen op de verpakking en laat de rijst wat afkoelen. Doe de rijst daarna in een kom.
- Snijd de komkommer in de lengte doormidden en snijd het vruchtvlees weg. Snijd de komkommer in dunne repen. Besprenkel met de rijstazijn en laat afgedekt staan tot gebruik.
- De bosui snijd je in dunne ringetjes. Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in plakjes.
- Verdeel de komkommer, edamame bonen, bosui, zeewiersalade en de zalmblokjes over de rijst. Leg de avocado in een waaiertje bij de zalm. Bestrooi met het sesamzaad. Lekker met sojasaus.