Tussendoortje: bananenbrood met pindakaas
Bananenbrood met pindakaas is simpel om te maken en net even wat hartiger dan normaal. Doet het heerlijk als tussendoortje bij een kopje koffie of met de kids mee naar school in de lunchtrommel. En laten we eerlijk wezen, je kunt nooit genoeg bananenbrood recepten in je archief hebben. 🙂
Wat je nodig hebt
- 3 (over-) rijpe bananen
- 1 ei
- 2 volle el pindakaas
- 50gr honing
- 100gr amandelmeel
- 50gr volkorenbloem
- 1,5tl bakpoeder
- snufje zout
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 10 minuten / Oventijd: 35-40 minuten
- Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakeblik in.
- Prak de bananen en klop het ei los met de pindakaas. Roer daarna alle ingredienten in een grote kom totdat het goed gemengd is en schep over in het cakeblik.
- Zet het blik in de oven en bak 35-40 minuten (of iets korter als je van ‘klef’ bananenbrood houdt) totdat het bananenbrood gaar is. Check rond de 30 minuten alvast met een satéprikker. Steek deze in het midden van het brood. Als de prikker er droog uitkomt, is het brood gaar.
Dit recept wordt je aangeboden door Francesca Kookt
Volg haar op Facebook, Google+, Bloglovin’ of Instagram.