Varkenshaas uit de oven
Varkenshaas is een mals stukje vlees dat je op verschillende manieren kunt bereiden. Vandaag delen we ons recept voor varkenshaas uit de oven. Zorg ervoor dat je het vlees niet te lang bakt want dan wordt het al snel droog.
Ingrediënten:
- 6 eetlepels ketjap
- 2 eetlepel honing
- 1 blikje tomatenpuree
- 4 teentjes knoflook
- 1 theelepel keltisch zeezout
- 2 theelepels sambal badjak
- 2 uien
- 2 varkenshaasjes.
- 100 ml. water
- Kokosolie
Bereiding:
- Meng de ketjap, honing, tomatenpuree, ketjap, knoflook in een kom. Laat de varkenshaas marineren. Een half uur is goed, hoe langer hoe beter.
- Fruit de ui en doe de varkenshaas er bij. Bak aan beide kanten op hoog vuur bruin. Voeg 100 ml water toe en doe de varkenshaas dan in de oven op 150 graden. Na 15 minuten haal je even de varkenshaas eruit om het restant van de marinade toe te voegen. Doe de varkenshaas weer terug voor de laatste 10 minuten.
Serveertip: deze varkenshaas uit de oven is erg lekker met rijst en salade.