Verse Tomatensoep
Deze heerlijke verse tomatensoep staat bij ons regelmatig op tafel. Door de tomaten even te grillen in de oven worden ze lekker zoet. Eet smakelijk!
Recept voor 4 borden – 40 minuten bereidingstijd.
Ingrediënten:
- 750 gram Tomaten
- 3 takjes Tijm
- 2 kleine blikjes tomatenpuree
- 3 tenen knoflook
- Naar smaak oregano en basilicum
- 300 ml van tablet groentebouillon
- 75 ml zure room
- Naar smaak zout en peper
- Olijfolie
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de tomaten in vieren.
- Voeg de tomaten, hele knoflooktenen en takjes tijm toe aan een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie. Zet de tomaten ong. 15-20 minuten in de oven. Houd in de gaten dat ze niet aanbranden. Door de tomaten te grillen worden ze zoeter en dat is erg lekker in de soep.
- Maak de 300 ml groentebouillon aan en voeg de inhoud van de blikjes tomatenpuree toe, onder regelmatig roeren.
- Haal de tomaten uit de oven, steeltjes tijm verwijderen en voeg samen met het vocht toe aan de groentebouillon.
- Goed roeren en 15 minuten met de deksel op de pan laten sudderen op laag vuur.
- Pureer de soep glad met een staafmixer.
- Roer de zure room erdoor.
- Breng de soep op smaak met basilicum, oregano, zout en peper.
Serveertip:
Volkoren afbakbroodjes met zelfgemaakte hummus.