Gembersoep met wortel
HoofdgerechtLunchRecepten

Verwarmende wortel gembersoep

Tijdens de gure wintermaanden kan ik wel wat extra hulp gebruiken van gember. Ik voeg verse gember toe aan de thee of ik voeg het ’s ochtends toe als ik een eitje bak. Maar nog beter: maak een pan gembersoep! Gember werkt verwarmend en van een flinke pan gembersoep met wortel heb je dagenlang plezier. 

Bereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd: 20 minuten

Wat je nodig hebt voor 1,5 liter soep

  • 400 gram bospeen
  • 2 grote aardappels
  • 1 teentje knoflook
  • 2 uien
  • 1cm verse gember
  • 1 groentebouillonblokje
  • bosje koriander
  • 1 theelepel kerrie
  • 1el olijfolie
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 liter water

Wortel-gembersoep-1

Wat je gaat doen

  1. Was de penen en snijd ze in stukken van ongeveer 1 cm breed.
  2. Schil de aardappels en snij deze in, ongeveer, gelijke stukken als de peen.
  3. Snipper de ui en kneus de knoflook.
  4. Bak de ui en knoflook in een soeppan met de olijfolie totdat ze glazig zijn.
  5. Schil de gember en rasp deze boven het ui- en knoflookmengsel.
  6. Verkruimel 1 bouillonblokje erover en voeg de kerrie, kurkuma, peen en aardappel toe.
  7. Even goed omroeren en dan kan het water erbij.
  8. Breng de soep aan de kook en laat het zo’n 20 minuten zachtjes koken.
  9. Blend de soep tot het de gewenste dikte heeft en serveer de soep met gehakte verse koriander.

Eet smakelijk!


Dit recept wordt je aangeboden door Francesca Kookt

Volg haar op FacebookTwitterGoogle+Bloglovin’ of Instagram

Francesca geniet van echt eten en schrijft daar dagelijks over op Francesca Kookt. Foto: © Wendy van Bree Fotografie.

Banner