Uitgelicht-Vlinderpasta
HoofdgerechtRecepten

Vlinderpasta met kippendijen, pimenton en spinazie

Ken jij pimenton, oftewel gerookt paprikapoeder al? Zo niet, snel bestellen dan! Want dit specerij maakt vrijwel alles lekkerder en is niet te vergelijken met het gewone, vlakke paprikapoeder dat we kennen. Er zijn verschillende versies verkrijgbaar, van zoet (mild) tot pittig. Het wordt gemaakt van peperige paprika’s die gerookt worden en daarna gedroogd om te vermalen tot poeder. Het geeft je eten net even dat beetje extra. Je koopt pimenton bij delicatessenwinkels, Dille & Kamille of online bij Foodelicious.

Gebruik het bijvoorbeeld in dit heerlijke recept voor vlinderpasta met kippendijen, spinazie en pimenton. Ultiem comfort food!

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 500gr vlinderpasta
  • zeezout
  • 2el pijnboompitten
  • 1 ui
  • 300gr kippendijen
  • olijfolie
  • 1 volle tl pimenton (ik gebruikte de hot, maar als je minder gewend bent aan pittig zou ik voor mild gaan)
  • 300gr spinazie
  • sap van 1/2 limoen
  • 100ml room
  • geraspte kaas (ik gebruikte een combinatie van belegen en cheddar)
  • zwarte peper

 Vlinderpasta-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 30 minuten

Kook de vlinderpasta in ruim kokend water met zout totdat deze al dente is. Zet een pan met antiaanbaklaag op het vuur en rooster hier de pijnboompitten in, zonder vet en totdat ze goudbruin zijn. Schep daarna over in een bakje.

In de tussentijd snipper je de ui en snijd je de kippendijen in reepjes of blokjes. Zet een grote hapjespan of wok op het vuur. Fruit de ui met een snuf zout in 2 eetlepels olijfolie. Schep de kip erbij samen met de pimenton en bak de kip rondom bruin aan. Voeg de spinazie toe en laat deze snel slinken. Doe de helft van de limoensap erbij en de room. Zet het vuur lager en laat 5 minuten zacht pruttelen. Proef en breng eventueel extra op smaak met limoensap en zout.

Schep nu de vlinderpasta erdoor en laat pruttelen totdat de pasta weer warm is. Serveer in diepe borden en strooi er pijnboompitten, geraspte kaas en een snufje zwarte peper over.

 

Francesca geniet van echt eten en schrijft daar dagelijks over op Francesca Kookt. Foto: © Wendy van Bree Fotografie.

Banner