Witlof salade met kip
Een eenvoudige en heerlijke witlof salade. Niet zo gek op witlof omdat het zo bitter smaakt? Deze salade lust je zeker.
Recept voor 2 personen – 15 min. bereidingstijd
Ingrediënten
- 40 gram pecanoten
- 250 gram witlof
- 50 gram veldsla
- 1 peer
- 50 gram blauwaderkaas
- 160 gr gerookte kipfilet
- 3 eetlepels griekse yoghurt
- Peper naar smaak
Bereidingswijze
- Pureer de kaas en de yoghurt met een staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper.
- Verhit een koekenpan zonder olie en rooster de pecanoten 3 min. Laat afkoelen.
- Haal de witlofblaadjes los, verwijder de harde kiem en snijd de blaadjes in stukken.
- Snijd de kipfilet in blokjes van 1 bij 1 cm.
- Snijd de ongeschilde peren in stukjes en verwijder het klokhuis. Snijd in plakjes.
- Meng alle ingrediënten door elkaar en schep de dressing erdoor.