Witte chocolade cheesecake met aardbeien
Ben jij net als ik een enorme cheesecake liefhebber? Dan moet je dit recept zéker een keer proberen! Ik beloof je, je krijgt er geen spijt van. Deze witte chocolade cheesecake met aardbeien en oreo is een feestje! Super makkelijk om te maken en ook nog eens erg lekker. De speculaas cheesecake was een grote hit, dus het werd tijd voor nog een lekkere variant!
Bereidingstijd: +/- 20 minuten plus 45 minuten in de oven.
Wat heb je nodig:
- 600 gram roomkaas (gewoon de goedkoopste naturel zuivelspread)
- 250 gram oreo koekjes
- 50 gram roomboter of kokosolie
- 200 gram suiker (of een andere zoetstof naar keus)
- 3 eieren (M)
- 300 gram witte chocolade
- Een doosje verse aardbeien
- Poedersuiker voor de garnering
- Een springvorm (met bakpapier op de bodem)
Ik gebruikte een springvorm met een doorsnede van 22 cm.
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Verkruimel de oreo koekjes met de hand of met een keukenmachine en voeg hier de gesmolten roomboter aan toe. Vermeng dit goed met elkaar en maak hier een bodem van in de springvorm. Druk dit goed aan met de bolle kant van een lepel.
- Meng/mix de roomkaas, de eieren en de suiker in een kom goed door elkaar.
- Smelt de witte chocolade en voeg dit ook toe aan het mengsel van de roomkaas, eieren en suiker.
- Ik heb een aantal aardbeien in kleine stukjes gesneden en al toegevoegd aan het roomkaas mengsel, maar dit hoeft niet per se.
- Giet het mengsel over de bodem van oreo.
- Bak de cheesecake op 170 graden af voor 45 minuten. Laat hem daarna afkoelen tot kamertemperatuur en zet hem vervolgens minimaal 3 uur in de koelkast voordat je hem aansnijdt.
- Maak de cheesecake af met vers gesneden aardbeien met poedersuiker!
Tip: dit bedacht ik zelf pas achteraf, maar je kunt ook nog wat witte chocolade smelten en over de aardbeien verdelen.. Of versier de cheesecake met witte chocolade vlokken/krullen.
Variatie: in plaats van aardbeien kun je natuurlijk ook frambozen of blauwe bessen gebruiken, ook erg lekker!