Wortel gembersoep
Tijdens de gure decembermaand kan ik wel wat extra hulp gebruiken van gember. In de thee of ik voeg het ’s ochtends toe als ik een eitje bak. Nog beter, maak er een pan soep van met wortel. Daar heb je dagen plezier van.
Wat je nodig hebt voor 1,5 liter soep
- 400 gram bospeen
- 2 grote aardappels
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 1el olijfolie
- 1cm verse gember
- 1 groentebouillonblokje
- 1 theelepel kerrie
- 1 theelepel kurkuma
- 1 liter water
- bosje koriander
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd: 20 minuten
Was de penen en snijd ze in stukken van ongeveer 1 cm breed. Schil de aardappels en snij deze in, ongeveer, gelijke stukken als de peen. Snipper de ui en kneus de knoflook. Bak de ui en knoflook in een soeppan met de olijfolie totdat ze glazig zijn. Schil de gember en rasp deze boven het ui- en knoflookmengsel.
Verkruimel 1 bouillonblokje erover en voeg de kerrie, kurkuma, peen en aardappel toe. Even goed omroeren en dan kan het water erbij. Breng de soep aan de kook en laat het zo’n 20 minuten zachtjes koken.
Blender de soep tot het de gewenste dikte heeft en serveer de soep met gehakte verse koriander. Eet smakelijk!