Yoghurt panna cotta met mango en rood fruit
Yoghurt panna cotta met mango en rood fruit, een lekker fris en zomers toetje! Dit is een iets gezondere variant op de zomerse vanille panna cotta met rood fruit die ik pas geleden al met jullie deelde. Alhoewel die ook erg lekker was, moet je het natuurlijk niet te vaak eten!
Bereidingstijd: +/- 15 minuten + enkele uren opstijven in de koelkast
Wat heb je nodig? (4 stuks)
- 500 ml Griekse yoghurt
- 100 ml slagroom
- Stevia zoetpoeder naar smaak (of natuurlijk gewoon suiker..)
- 3 gelatine blaadjes
- 1 hele mango
- Een stuk of 8 aardbeien Hollandse aardbeien
- Een handje blauwe bessen
Bereiding:
- Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
- Pureer de mango met een staafmixer of in de blender en voeg naar wens wat stevia toe.
- Verwarm de slagroom in een steelpannetje.
- Breng het tegen het kookpunt aan.
- Laat nu de uitgeknepen gelatine oplossen in het slagroom mengsel.
- Roer dit slagroom/gelatine mengsel door de Griekse yoghurt en voeg de gewenste hoeveelheid stevia toe. Proef even hoe zoet je het wilt hebben.
- Verdeel de mango en de panna cotta over 4 glaasjes. Eerst de mango en dan de panna cotta, of eerst de panna cotta en dan de mango, of om en om.. Wat jij wilt! Wil je laagjes maken? Zet ze dan steeds even in de koelkast om op te stijven.
- Zet ze voor minimaal 3 uur in de koelkast.
Tip: dit recept kun je ook prima een dag van te voren al maken!
Vlak voor je ze gaat serveren maak je de panna cotta af met wat blauwe bessen, aardbeien en poedersuiker.
Eet smakelijk!