Zalmfilet met gegrilde groente
Zalmfilet met gegrilde groente is één van de favorieten in mijn gezin. Voor mij ook, omdat het zo makkelijk en snel klaargemaakt is. De oven doet het meeste werk. Ik heb geen pasta, aardappelen of quinoa gebruikt in dit gerecht, maar dat zijn wel prima combinaties hierbij!
Ingrediënten
- 300 g zalmfilet
- 2 courgettes
- 3 paprika´s
- 2 rode uien
- olijfolie
- knoflook
- oregano
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht).
Gegrilde groente.
Hier begin je mee, dit duurt namelijk langer dan de zalm.
- Was alle groenten, snijd ze in grove stukken en leg ze op een ovenschaal met bakpapier.
- Pers 2 knoflooktenen en roer deze door de olijfolie.
- Voeg wat oregano, peper en zout toe.
- Giet de olie vervolgens over de groenten en hussel alles door elkaar.
- Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven.
Na 45 minuten haal je de schaal uit de oven en kun je genieten van je heerlijke gegrilde groenten. Succes verzekerd!
Gegrilde zalm.
- Dep de zalm droog met keukenpapier en bestrijk dun met olijfolie.
- Bestrooi met peper en zout en eventueel met kruiden die je lekker vindt. Ik heb extra knoflook over de zalmfilets gedaan, gewoon omdat ik dat lekker vind!
- Verhit een grillpan en grill de zalmfilets in 6 minuten gaar.
- Keer na 4 minuten.
Smullen maar!