Zalmpakketjes
Deze zalmpakketjes zitten boordevol smaak en zijn heerlijk in combinatie met gebakken zoete aardappel. In het gerecht wordt in plaats van sojasaus kokos aminos gebruikt, verkrijgbaar bij natuurwinkels of via www.superfood.nl.
Kokos aminos is een saus gemaakt van gefermenteerd kokosbloesemsap en is gemengd met zeezout. Het bevat 14x zoveel aminozuren ten opzichte van sojasaus. Het is helemaal rauw en heeft verder geen toevoegingen. Het is bijna PH neutraal en bevat onder andere vitamine C, verschillende vitaminen B en veel mineralen.
Uiteraard kun je ook kikkoman soya gebruiken.
Ingrediënten
- 2 zalmfilet
- 1 broccoli
- 1 rode paprika
- 3 el Honing
- 3 el kokos aminos
- 1 teentje knoflook
- Sesamzaadjes
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snijd de broccoli in kleine roosjes en de paprika in dunne reepjes.
- Meng in een kommetje de honing.
- Pers hierboven de knoflook uit.
- Leg 2 vellen aluminium klaar.
- Verdeel de broccoli en de paprika hierover en besprenkel met een beetje olijfolie en peper en zout.
- Leg hier bovenop de zalmfilets.
- Verdeel de honing en de kokos aminos over de zalm.
- Vouw de zalmpakketjes dicht en bak ongeveer 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Bestrooi met de sesamzaadjes voor het serveren.