Zelf coleslaw maken, zo gedaan!
Nu het zulk mooi weer is en de barbecue weer regelmatig aangestoken wordt, vind ik het een mooie tijd om zelf coleslaw te maken. Het is heel eenvoudig, zeker als je een keukenmachine hebt. Behalve dat coleslaw superlekker is bij de barbecue, eten wij het ook graag bij dit pulled pork recept.
Het is een ideaal bijgerecht wanneer je met veel mensen eet, want je maakt deze coleslaw makkelijk in een grotere hoeveelheid. Daarnaast is deze coleslaw ook gezond. Ik koos voor witte kool, rode kool en wortel maar je kunt natuurlijk ook alleen witte kool en wortel gebruiken, net wat je wilt.
Wat heb je nodig?
(voor een grotere schaal waar je met +/- 8 mensen van kunt eten als bijgerecht)
- Een halve rode kool
- Een halve witte kool
- +/- 300 gram wortel
- 2 handjes rozijnen
Optioneel: Een appeltje! Ook erg lekker..
Voor de dressing:
- 5 eetlepels mayonaise (ik gebruik altijd Calvé 3% met slechts 10 kcal per eetlepel)
- 5 eetlepels Griekse Yoghurt
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels appelcider azijn
- Peper/zout naar smaak
Bereiding:
- Wat ik al zei, wanneer je een keukenmachine hebt, gebruik deze vooral. Binnen no time waren de rode kool, de witte kool en de worteltjes geraspt! Anders moet je dit met de hand raspen, fijn snijden, dat duurt een stuk langer. Een andere optie is natuurlijk om het gesneden te kopen.
- Laat de rozijnen even wellen in heet water. (zo worden ze lekker sappig in de coleslaw).
- Gebruik een grote schaal om vervolgens alles door elkaar te husselen, ik deed dat gewoon met mijn handen.
- Maak nu de dressing. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en proef even. Bepaal zelf of jij de dressing nog zoeter of zouter wil hebben. Voeg naar wens eventueel nog ingrediënten toe.
- Voeg vervolgens de dressing toe aan de kool/wortel en rozijnen en meng opnieuw goed door elkaar.
Eet smakelijk!