Zelf guacamole maken
Guacamole is één van mijn favoriete dips. En laat zelf guacamole maken nou ook super easy zijn! In het weekend eten we guacamole vaak als dip met een chipje of een soepstengel en doordeweeks vind ik het ook heerlijk op een cracker. Ik heb guacamole zelfs wel eens als pastasaus gebruikt. Hoe dan ook, jij moet het in ieder geval als de gesmeerde bliksem ook eens zelf gaan maken!
Bereidingstijd: 10 minuten
Wat heb je nodig?
- 2 a 3 rijpe avocado’s
- 1 grote tros tomaat
- 2 sjalotjes
- 1 theelepel zout
- Piepklein scheutje citroensap
- 1 theelepel knoflook poeder of 2 verse teentjes knoflook
- 2 eetlepels crème fraîche of kwark
- 1 theelepel zwarte peper
- Optioneel: half rood pepertje
Bereiding:
- Snijd de avocado’s doormidden, draai de helften van elkaar en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees eruit.
- Prak de avocado in een kom of schaaltje samen met de crème fraîche of kwark tot een gladde massa.
- Snipper de sjalotjes heel fijn en snijd de tomaat in kleine blokjes (verwijder het vruchtvlees).
- Voeg de sjalot en de tomaat toe aan de avocado en meng dit goed door elkaar.
- Breng de guacamole nu op smaak met peper/zout/knoflook en een klein beetje citroensap. De liefhebber doet er ook nog een (half) rood pepertje doorheen.
- PROEF, en breng naar wens nog verder op smaak met peper en zout.
- Je kunt er ook voor kiezen de guacamole glad te pureren met de staafmixer, maar ik vind het wel lekker om de sjalotjes en de tomaat nog als bite te hebben.
Eet smakelijk!