Zo maak je lekkere Aziatische kippensoep
Een kop soep werkt altijd lekker verwarmend. Nu zijn de dagen nog heerlijk zomers warm, dus een dikke, zware soep is waarschijnlijk niet echt iets waar je trek in hebt. Deze Aziatische kippensoep is echter lekker licht en smaakt ook op deze warme dagen voortreffelijk. Eenvoudig te bereiden en je hebt er weinig tijd voor nodig.
Ingrediënten voor 4 porties:
- 2 el olijfolie
- 250 g zilvervliesrijst, gekookt
- 2 tenen knoflook
- 1,5 l kippenbouillon
- 2 el sojasaus
- 400 g kippendijfilet in reepjes
- 200 g doperwten (diepvries)
- 400 g snijbonen
- 2 el Thai Green Curry van Jonnie Boer
- 4 lente-uitjes, in ringetjes
Zo maak je het:
- Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de knoflook.
- Na 2 minuten voeg je de kipreepjes toe en bak de kip met de kruiden en de sojasaus 5 minuten.
- Hierna voeg je de snijbonen toe en deze bak je 2 minuten mee.
- Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
- Draai het vuur lager en laat de soep 15 minuten trekken.
- Voeg tenslotte de doperwten toe en laat de soep nog 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Schenk de hete soep in kommen, verdeel de rijst er naar behoefte over en voeg tot slot de lente-uitjes toe.
Geniet ervan!