Lekker en makkelijk: zoete aardappel curry
Een heerlijk gerecht waar je eindeloos mee kunt variëren: deze zoete aardappel curry is eenvoudig te bereiden en je hebt er niet veel tijd voor nodig. Lekker en makkelijk dus. Wat wil je nog meer?
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 1 eetl olijfolie
- ½ ui, fijngesneden
- 1 teen knoflook
- 100 g zoete aardappel
- 1 stukje verse gember, fijngesneden
- 100 ml kokosmelk
- 150 g verse spinazie
- 100 g kikkererwten
- kruiden naar smaak met komijn, kardamon, kurkuma, chilipoeder, kaneel & verse koriander
Zo maak je het:
- Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de ui, knoflook en gember toe.
- Snijd de zoete aardappel in blokjes en voeg deze samen met de kruiden toe, behalve de verse koriander.
- Schenk de kokosmelk erbij met 100 ml water en laat dit 10 minuten pruttelen.
- Voeg de kikkererwten toe en verwarm deze in 3 minuten.
- Voeg tenslotte de verse spinazie in delen toe, totdat de spinazie geslonken is.
- Garneer de zoete aardappel curry vervolgens met de koriander.
Eet smakelijk!